top of page

Paas afternoon tea

Volgende week is het Pasen en wat is er dan leuker dan een afternoon tea te organiseren voor de familie. Dat kan ook perfect als brunch. Wij delen alvast met plezier ons menu voor zondag. 


Paas Afternoon Tea 2024


2 scones per persoon met clotted cream, jam & lemon curd

-

Gevulde eitjes, aspergesoepje en klassieke komkommer sandwiches

-

Mini paasgebakje, poffertjes en paas petit-fours


Afternoontea speciaal voor Pasen.

We voorzien ook voor iedereen een glaasje advocaat likeur met slagroom, enkele chocolade eitjes. Als thee voorzien we Premium Earl Grey, All you Need is Love (een eigen theemengeling op basis van veenbessen) en Jess’Detox (mijn eigen groene thee met citroen en gember). Als ijsthee bieden we onze Strawberry Fields aan, met een twist. 


Scones


Uiteraard moeten er scones zijn! Deze kun je makkelijk zelf gaan maken met de scones - ik deel een recept in mijn boek But First, Tea, maar ik haal ze soms ook bij Stonemanor. Daar haal ik meteen ook mijn clotted cream en lemon curd. De confituur is dit jaar een frambozenconfituur die we vorig jaar kochten op vakantie in Monchau, Duitsland.


Hartigheden


Als hartigheden kiezen we voor frisse lenterecepten. We beginnen meteen aspergeroomsoepje, geserveerd in een theekopje. Altijd leuk. Daarnaast maken we, natuurlijk, klassieke komkommersandwiches. Je neemt hiervoor een dubbele boterham zonder korsten, je besmeert beide boterhammen met een laagje kruidenkaas. Doe langs een kant heel dun wat komkommer en je legt er dan de tweede boterham bovenop. 


Voor de gevulde eitjes, neem je 5 eitjes, die je kookt totdat ze hardgekookt zijn. Pel de eitjes en snij ze doormidden. Haal het eigeel er voorzichtig uit en doe deze in een kommetje. Prak deze met een vork en doe daar 3 eetlepels mayonnaise bij en ½ koffielepel mosterd. Voeg een vleugje cayennepeper toe en wat peper en zout naar smaak. Vul de eiwitten op met het geheel en werk af met een ansjovis rond een kappertje. 


Zoetigheden


Voor de zoetigheden gaan we even langs bij onze plaatselijke bakker. We kochten typisch paasgebak, poffertjes en petit-four met paasversiering. Laat je creativiteit de vrije loop als je graag zelf bakt.


Schik alles mooi op een étagère met 3 verdiepingen en werk af met aardbeitjes, of ander klein fruit. 


Als extraatje voorzie ik voor de volwassenen wat advocaat likeur met slagroom in een glaasje. Voor de kinderen doen we hetzelfde met vanillepudding. 


Versier de tafel met narcissen en chocolade paaseitjes. 


Moet er nog thee zijn?


Geen afternoon tea zonder thee.


Een overheerlijk thee aperitief


Als aperitief voorzien we het meest makkelijke aperitief ooit: We maken een sterke (rode) vruchten infusie (denk aan All you need is Love, Bloody Orange of onze Wonderland) als ijsthee. Je doet dit door 1 stevig gevulde eetlepel thee op 1 liter koud water te laten infuseren. Je laat dit een nachtje infuseren. Doe vervolgens een maraschinokers in een champagneglas. Vul het glas voor 1/3de met de ijsthee en vul verder af met prosecco. 


Liever alcoholvrij? Doe een maraschinokers in een champagneglas. Vul het glas voor 2/3de met de ijsthee en vul verder af met sterk bruiswater.


Warme thee en/of koude thee?


Als warme thee serveren we onze Premium Earl Grey, onze Jess’ Detox (lekker fris zo in de lente een groene thee met gember en citroen) en All you need is love (een fruitinfusie op basis van veenbessen). Voor elk wat wils dus. Toch een koffiedrinker in de groep? Maak die persoon dan gerust een kopje. Dat is geen heiligschennis ☺ 


Het mooie weer vraagt (hopelijk) ook om een homemade ijsthee. Je gasten zullen niet doorhebben dat jouw huisdrankje op basis van thee is. Probeer het maar. We kiezen voor een vruchteninfusie op basis van aardbeien als basis. Je maakt er een homemade ijsthee van zoals hierboven omschreven bij het aperitief, maar je laat ook een tiental blaadjes verse basilicum mee in het geheel infuseren. Na een nachtje infuseren haal je de theemengeling en de basilicum uit de thee. 


Dan voegen we aan de thee het sap van ½ citroen toe en 40ml agavesiroop of rietsuikersiroop. Nu is het een limonade en kun je er de harten van je gasten mee veroveren. Liever geen suiker? Geen probleem, ook zonder de siroop is het geheel zoet genoeg. Het is maar wat je gewend bent. 


Wie van jullie organiseert een afternoon tea met Pasen? Bezorg ons zeker enkele leuke foto’s.  Veel plezier met de voorbereidingen en tot snel! 


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page