1 van 2

Waarom hebben wij nood aan rituelen?

En wat is nu precies het verschil tussen een ritueel en een ceremonie? Rituelen zijn bewuste, symbolische handelingen die betekenis geven aan je leven. Je kiest er heel bewust voor om deze op een bepaald moment in je leven te brengen. Dat kan dagelijks zijn of op bepaalde tijdstippen.

Een ceremonie bestaat uit een reeks rituelen binnen een betekenisvol geheel. Ze helpen je om belangrijke overgangen en mijlpalen in je leven met aandacht en intentie te beleven.

Waarom hebben we rituelen nodig? Wel, van oudsher bieden rituelen structuur en verbondenheid. Ook al in ons dagelijks leven. Het hoeft dus zeker geen spirituele aangelegenheid te zijn.

 • Rituelen zorgen voor een houvast in het dagdagelijkse leven.

  Rituelen

  Rituelen creëren momenten van bewust-zijn. Ze helpen ons om belangrijke gebeurtenissen te verwerken. Ze versterken de emotionele & spirituele connectie met onszelf én anderen. Hierdoor krijgen we de kans om te pauzeren, te vieren, te rouwen & te groeien.

  Naar onze rituelen 
 • Ceremonies

  Ceremonies bieden een betekenisvol kader voor een reeks rituelen.We staan stil bij belangrijke mijlpalen & overgangen in het leven. Het geeft ons de kans om samen te komen, te reflecteren, te vieren & steun te vinden in tijden van verandering.

  Naar onze ceremonies 
 • Online rituelen & cirkels

  Online rituelen & deelcirkels zorgen voor verbondenheid, een veilige ruimte om samen te komen, ongeacht afstand. Ze bieden dezelfde diepgang & intentie als fysieke rituelen. Ze helpen ons om rituelen te integreren in ons leven & om te verbinden met gelijkgestemden.

  Naar ons online aanbod 

De weg van Brandnetel

Ons eerste, en GRATIS, kruidenritueel draait helemaal om de brandnetel. Deze veelzijdige plant, die vaak als onkruid wordt aanzien, laat zich tijdens een reeks van rituelen helemaal aan je zien. Denk aan een meditatie, een reeks recepten, een theemoment, ...

Ontdek het hier vanaf augustus 2024.

Coming soon